PROFI-T-ABLITY Országos Társasjáték Bajnokság

Örömmel jelentjük be, hogy szeptember közepe és október vége között országos szinten 8 régióban tartunk PROFI-T-ABILITY régiós selejtező bajnokságot középiskolások számára. A tét óriási hiszen a szervezők több mint 2.000.000 Ft-ot osztanak szét a versenyző diákok, iskolai intézmények és szakképzési centrumok között. A régiós versenynapokon a diákok ajándékutalványokkal, a legalább 3 versenyzőt indító iskolák pedig egy-egy társasjátékkal gazdagodhatnak. Régiók: Győr, Debrecen, Miskolc, Pécs, Vác, Kecskemét, Székesfehérvár, Budapest A selejtező bajnokságokat követően 2022. november 18-án ül asztalhoz minden régióból a legjobb 3 versenyző Vácon a Piarista Kilátó Központban. A versenyt több mint 20 vállalat támogatja, a döntőn induló versenyzők már egyedi vállalati logóval ellátott pólóban ülnek asztalhoz. Miért jó a diákok számára?
- A játék során gazdasági, pénzügyi és logikai készségeiket is fejleszthetik
- A támogató nagyvállalatokkal kapcsolatot alakíthatnak ki, megismerkedhetnek akár a későbbi munkaadóikkal
- Hírnevet szerezhetnek maguknak és az iskolának
Miért jó az iskoláknak?
- Kapcsolatot alakíthatnak ki a vállalatokkal
- Segíti a diákok pályaorientációját
- Öregbíti az iskola hírnevét
Miért jó a nagyvállalatoknak?
- Márkaépítési, CSR, Employer Branding lehetőség
- Kapcsolatot alakíthatnak ki a diákokkal, akik leendő alkalmazottak és gyakornokok lehetnek
- Megismerkedhetnek a szakképzési centrumokkal, akik segíthetnek a munkaerő közvetítésben
Kövesd Te is az eseményeket, ne maradj le erről az egyedülálló kezdeményezésről!

Vissza

Sikeresen zárult az I. PROFI-T-ABILITY régiós selejtező bajnokság Debrecenben

A szokásosnál is nagyobb nyüzsgéssel indult a nap a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Beregszászi Pál Technikumában, az iskola ugyanis a Profi-T-Ability elnevezésű logisztikai társasjáték-bajnokság területi fordulójának adott otthont.
Kovács Szandra, a DSZC kommunikációs munkatársa kérdésünkre elmondta: örömmel fogadták az országos bajnokságot szervező Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja megkeresését, hiszen mindig szívesen állnak olyan kezdeményezés mellé, amely élményalapú kapcsolatteremtési lehetőséget biztosít diákok, iskolai intézmények és munkaadók számára. Hozzátette: a területi fordulón a szakképzési centrum öt intézményének (Beregszászi Pál Technikum, Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, Brassai Sámuel Műszaki Technikum és Irinyi János Technikum) 24 diákja vesz részt, és közülük a legjobb három tanuló jut be az országos döntőbe.
Szabó Zoltán, a rendező Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja elnöke közölte: nyolc területi fordulót rendeznek, ezek közül az első állomás a debreceni, a döntőnek pedig majd novemberben Vác ad otthont. A társasjátékot a klub tagjai közül öten találták ki azzal a céllal, hogy felkeltsék a figyelmet, az érdeklődést a szakma iránt. Mint elmondta: a kezdeményezés mögé több cég, így a Xanga-cégcsoport tagja, a Saigo Logistic Kft., az Unilever nyírbátori gyára és a budapesti központú, szállítmányozással, logisztikával foglalkozó Ghibli cégcsoport is örömmel állt oda.
A selejtező verseny rendkívül szoros és izgalmas volt végül Kecskés Nóra, Cservid Csaba László és Tóth Georgina kvalifikált az országos döntőre.
A bajnokság 2022.09.28-án a pécsi régiós selejtező fordulóval folytatódik, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont a Baranya Megyei Szakképzési Centrum közreműködésével.

Forrás: civishir.hu

Vissza

PROFI-T-ABILITY – PÉCSI RÉGIÓS SELEJTEZŐ

SZÁLLÍTS OKOSAN ÉS NYERJ – SZÉKESFEHÉRVÁRI RÉGIÓS SELEJTEZŐ

2022. október 11-én a Kőfém Művelődési Házban volt a „Profi-T-Ability” logisztikai társasjáték országos bajnokságának területi fordulója, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja szervezésében. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum diákjait hívták a versenyre.
Debrecen, Pécs és Győr után érkezett Székesfehérvárra a logisztikai társasjáték verseny, ahol összesen 24 diák versenyzett egymással, akik hét iskolából érkeztek. Az országos döntő novemberben lesz majd Vácon, ahova a regionális versenyek első három helyezettje jut be, mint a verseny szponzorainak versenyzői. Fehérvárról a Hydro, a Timocom és a Sews-CE támogatta a játékos megmérettetést.
A Profi-T-Ability társasjáték lényege, hogy árukat kell szállítani a raktárak között különböző profitokért. Játszható párosban is, de Fehérváron is, ahogy minden régióban egyénileg zajlott verseny. A diákokat sorsolással ültették le az asztalokhoz és három fordulóban más és más partnerekkel játszottak a fiatalok.
„Szeretnénk a versenyből hagyományt teremteni a középiskolások számára.”
A társasjátékot azért készítettük, mert szeretnénk egy kis pályamutatást adni a fiataloknak a játékkal, ahol élmény alapon hozhatjuk közelebb hozzájuk a logisztikát - mondta Szász Levente, aki a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetői Klubjának főtitkára. Jelenleg logisztikai társasjáték nincs a magyar társasjáték piacon. Ennek a játéknak az első ezer darabja két hete jelent meg, de nem kerül még kereskedelmi forgalomba.

Forrás: szekesfehervar.hu

Vissza

Lezárult az ország első logisztikaitársasjáték-bajnoksága

Nyolc régió 24 diákja osztozhatott a több mint kétmillió forinton Vácon, a Piarista Kilátó Központban az első hazai fejlesztésű logisztikai társasjáték, a PROFI-T-ABILITY köré rendezett országos bajnokság döntőjén.
A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV Klub) által megalkotott PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjáték célja, hogy kapcsolatot teremtsen a középiskolás diákok, a nagyvállalatok és az oktatási intézmények között, így segítve a diákok pályaorientációját. A versenyt útjára indító NLV Klubnak több mint 150 tagja van, akik között termelőcégek és multinacionális nagyvállalatok, valamint logisztikai, raktározási és ellátási láncok vezetői szerepelnek.
2021-ben, a Covid-járvány idején kezdték el a PROFI-T-ABILITY játék fejlesztését, amely idén őszre nyerte el végleges formáját. Közlésük szerint ezt követően nyolc régió nagyvárosában – Debrecen, Pécs, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc, Budapest és Vác – a Szakképzési Centrumok bevonásával kezdtek neki a versenyek megszervezésének. Ezeken összesen 192 diák mérette meg magát, és minden régió három legjobbja jutott be az országos bajnokság döntőjébe.
A játék alapvetően a pénzügyi, stratégiai és logikai készségeket fejleszti, és a valós életen alapulva bemutatja a logisztika egy szeletét. A játék során 3D-nyomtatott kamionokkal kell árut szállítani a raktárak között, azonban az áruk értéke folyamatosan változhat, akárcsak valós piaci körülmények között. A cél, hogy a játékos úgy alakítsa a stratégiáját, hogy helyzetbe tudja hozni magát a versenytársaival szemben, és minél több profitra tegyen szert.
A rendezvényen egyebek mellett olyan nagyvállalatok vettek részt szponzorként, mint a Magyar Posta Zrt., az Unilever Hungary Kft., a Chep Magyarország Kft., a SEWS Komponens és Elektronika Európa Kft., az OrbicoHungary Kft., a Ghibli Kft., a Leax Hungary Kft., a Timocom GmbH és a Gyermelyi Kft. – mondta el Szász Levente, az NLV Klub főtitkára.
A bajnokság győztese Réti Dániel lett a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Technikumból, aki ezzel 125 ezer forintos fődíjat szerzett magának és iskolájának. Második helyet szerzett Balázs Bálint, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szász Ferenc Kereskedelmi Technikumából, harmadik helyen pedig Bakonyi Márk végzett a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vajda János Technikumából.

Forrás: index.hu

Vissza

Társasjátékkal tanítja a következő generációt a Hydro

Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.
Bakonyi Márk eredménye azért is kiemelkedő, hiszen a Profi-T-Ability társasjáték kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, így minden versenyzőnek a logikai és logisztikai képességeire kellett hagyatkoznia. Ez igazolódott be a 2022 októberében megrendezett területi fordulóban is, amelyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 24 tanulója – köztük Bakonyi Márk is – versenyzett a Köfém Művelődési Házban. A társasjáték formátumának szabadságával enged betekintést a logisztika területének mindennapjaiba, így mutatva be a fiataloknak ezt az ágazatot.
Szász Levente, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja főtitkára úgy fogalmazott, a Profi-T-Ability ötlete a jelenleg 150 klubtagot számláló NLVK egyik rendezvényén merült fel, ahol kiderült: középiskolás évei után szinte senki sem a logisztikában képzelte el magát a jelenlegi tagok közül. A Profi-T-Ability társasjátékkal szeretnének ezen a tendencián változtatni, és vonzóbbá tenni a logisztikai karriert. „A játék célja, hogy élményekkel építsen kapcsolatot a cégek és a diákok között.” – fogalmazott a főtitkár, aki hozzátette, a társasjáték nagy sikerére való tekintettel az idei évben is folytatódnak a régiós, valamint országos Profi-T-Ability versenyek.
Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvár Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében az élményalapú oktatás fontosságát emelte ki. „A játékos gondolkodás egészen mást kíván. Olyan dolgokat tanultok meg, mint az együttműködés, a kooperáció, valamint a komplex problémamegoldást. Ez mind olyan kompetencia, amit egy tanórán nagyon nehéz fejleszteni.” – hangsúlyozta a főtitkár, majd megköszönte a Hydro Extrusion Hungary Kft. támogatását és a duális képzésekben vállalt szerepét.
„A Hydro számára nagyon fontos a jövő generációjának oktatása. Éppen ezért nagy örömmel karoltuk fel az NLV Klub kezdeményezését. ” – fogalmazott Veres Gábor, a Hydro Extrusion Hungary Kft. gyáregység igazgatója. Elmondta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az együttműködést a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal.
A Profi-T-Ability története folytatódik, hiszen a vállalat öt darab, Hydro feliratos társasjátékot ajándékozott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak. Ezekből néhány hamarosan elfoglalja helyét a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, ahol a diákok jelenleg 12 szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt. A többi pedig az intézmények között ’vándorol’ majd, hogy minél több fiatal kipróbálhassa.

Forrás: fehervar.hu

Vissza

I.PROFI-T-ABILITY Interregionális Bajnokság

Örömmel jelentjük be, hogy megrendeztük az első PROFI-T-ABILITY Interregionális Bajnokságunkat az Észak-Dunántúli térségben. A versenynapot 2023.02.28-án tartottuk a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikumban, ahol 40 versenyző mérhette össze tudását.
A tanulók az alábbi Szakképzési Centrumokból érkeztek: Pápai Szakképzési Centrum, Székesfehérvári Szakképzési Centrum, Vas Megyei Szakképzési Centrum, Veszprémi Szakképzési Centrum, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
Az első Interregionális Bajnokság támogatói: Sews-CE, Hydro Extrusion Hungary Kft., TIMOCOM, Grundfos.
Köszönjük Nekik, hogy támogatják kezdeményezésünket és velünk közösen népszerűsítik a logisztikát a jövő generációja körében. Gratulálunk az első helyezetteknek, a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum tanulóinak: Csalló Krisztiánnak, Hudvágner Katalinnak, Köő Szabolcsnak és Lohn Natáliának.

Vissza